Gevelrenovatie

gevelrenovatie

Om uw gevel van uw woning mooi te houden, is het verstandig om uw gevel goed te onderhouden en regelmatig te reinigen. Toch kunnen er beschadigingen in uw gevel en buitenmuren ontstaan wat gerenoveerd moet worden. Als u uw gevel regelmatig reinigt of laat reinigen, kan u op tijd constateren dat uw gevel gerenoveerd moet worden. Op deze manier wordt onnodig energieverbruik voorkomen. Een professional kan u helpen met gevelrenovatie, zodat uw gevel weer zo goed als nieuw is. Hoe eerder u uw gevel laat repareren, hoe minder de kosten zullen zijn. Laat gevelrenovatie daarom op tijd uitvoeren.

Gevelonderhoud

Het is verstandig om in eerste instantie te zorgen voor regelmatig onderhoud van uw gevel. Er zijn verschillende methodes om uw gevel te reinigen. Zo kunt u kiezen voor een milde vorm van reiniging met stoomreiniging. Deze vorm van reiniging is vooral bedoeld voor het verwijderen van bijvoorbeeld mos. Daarnaast wordt een chemische reiniging ook regelmatig uitgevoerd. Dit wordt vooral gebruikt bij wat hardnekkig vuil, zoals verfresten en roet. De meest agressieve methode van reiniging is stralen. Vaak spreekt men over zandstralen, omdat bij stralen een substantie toegevoegd wordt aan het straalmiddel. Meestal is dit zand. Op deze manier wordt de muur grondig gereinigd. Meestal wordt deze methode gebruikt bij vuil zoals graffiti.

Voegwerk verzorgen

Naast het onderhoud van uw muren, heeft ook het voegwerk onderhoud nodig. Na verloop van tijd ziet voegwerk er verweerd uit. Een gevel van uw woning is toch vaak het visitekaartje, daarom is het wel zo mooi om het voegwerk ook goed te verzorgen. Voegwerk kan uitgehakt worden waarna het daarna opnieuw gedaan kan worden zodat de voegen er weer netjes uitzien en jaren meegaan. Tegenwoordig kunt u ook kiezen voor duurzaam voegwerk, wat vraagt om een gebalanceerd voegmiddel. Een professional kan u meer vertellen over voegwerk, het onderhoud en het vervangen hiervan.

Renovatie voorkomen

Om te voorkomen dat u geld uit moet geven aan een dure renovatie van uw gevel, kunt u maatregelen nemen. Zo is het verstandig om uw gevel regelmatig te laten onderhouden, volgens bijvoorbeeld eerder genoemde methodes. Naast het reinigen en onderhouden van uw gevel en buitenmuren, kunt u uw muur bijvoorbeeld laten impregneren. Bij impregneren wordt er een laagje op uw muur gespoten of gesmeerd, wat ervoor zorgt dat vuil en vocht afgestoten wordt. Daarnaast zorgt het ervoor dat vocht niet naar binnen kan. Impregneren beschermt uw gevel en muur, wat ervoor zorgt dat deze minder onderhoud nodig hebben. Neem gerust contact op met PVDV, specialist in gevelrenovatie en vochtbestrijding.